Ve světě, kde dominuje syntetický průmysl, se snažíme navrátit ke kořenům. Používáme barvy, které byly oblíbené u umělců v historii. Naše barvy nejenže pocházejí ze země, ale také z historických postupů a tradičních receptů.
Vše začíná pěstováním rostliny Indigofera tinctoria
na polích v Indii. Když rostlina dosáhne optimální zralosti, je sklizena a připravena k dalšímu zpracování.
Sklizené listy se namáčejí do vody, kde začíná proces fermentace. Tímto krokem se z rostliny uvolňují přírodní látky, které se následně přemění na charakteristickou indigovou modř.
Po dokončení fermentace se tekutina důkladně promíchá a nechá se usadit. Modrý pigment se usazuje na dně nádoby. Poté je tekutina opatrně vylita a zbývající vlhký pigment se tvaruje do koláčů.
Když je pigment ve formě koláčů stále ještě vlhký, je řádně vymačkán, aby se odstranila veškerá zbývající voda. Tyto koláče se pak rozkrájí a nechají se na slunci sušit, dokud nezískají pevnou konzistenci.